ظرف غذا برقی چیست ؟
حتما شما هم درگیر چالشی برای گرم کردن غذای خود در مکان های مختلف شده اید. اگر دانشجو هستید یا کارمند و یا دانش آموز و یا حتی مغازه دار قطعا برای گرم کردن غذای خود از وسایل گوناگونی استفاده میکنید. برخی از اجاق گاز، برخی ماکروفر، برخی از آون توستر، برخی دیگر از پیک نیک هایی که با گاز کار میکنند. بسیاری از این وسایل یا خیلی خطر آفرین هستند و یا گران قیمت و بزرگ که به راحتی نمیتوان در هر جایی از آنها استفاده کرد. مثلا بسیاری از بیماران در بیمارستان زمانی که غذا سرو می شود خواب هستند و بعد برای گرم کردن غذای خود دچار مشکل می شوند و یا حتی همراه بیمار برای گرم کردن غذا دردسر دارد. اما در سال های اخیر دستگاهی به نام لانچ باکس یا همان ظرف غذا، به صورت الکتریکی تولید شده و در دسترس مردم قرار گرفته است.
ظرف غذای برقی وسیله ای است که با المنتی پنهان صفحه استیلی را گرم کرده و سپس ظرف استیل و یا پلاستیکی که روی این پنل استیل قرار میگیرد در زمانی حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت گرم شده و غذای داخل ظرف را به خوبی آماده مصرف میکند. معمولا ظرف غذاهای برقی در دو مدل داخل استیل و داخل پلاستیکی در بازار موجود هستند. اما کدام یک از این ظرف ها کیفیت بهتری را دارند. قطعا ظرف غذایی که داخل آن استیل است مناسب تر است چرا که هم از نظر شستشو و سلامتی مشکلی ندارد هم اینکه پروسه گرم شدن غذا با سرعت و کیفیت بهتری انجام میگیرد. البته گاها ظرف های برقی دو طبقه نیز موجود است که بنا به حجمی که دارند و جابه جایی آنها فضای بیشتری را اشغال میکند خیلی پرطرفدار نیستند.
مصرف برق ظرف غذا برقی بسیار کم است معمولا در رنج 40 تا 80 وات است. که قاعدتا توان مصرفی 40 وات مناسب است و نیازی به توان بیشتر نیست چرا که بدنه این ظروف پلاستیکی بوده و انتقال حرارت زیاد میتواند در دراز مدت به ظروف آسیب برساند. پس توصیه می شود هنگام خرید از ظروفی که توان آنها حدود 40 تا 50 وات است انتخاب کنید. همچنین سعی کنید بدنه ظرف غذا را زیر آب نبرید بلکه با بستن درپوش قسمت برق آن با یک دستمال نم دار بدنه ظرف غذا را کاملا تمیز کنید.
برای اینکه ظرف غذای برقی خوبی خریداری کنید حتما به کیفیت پلاستیک بدنه دقت کنید یکی از راه های تشخیص کیفیت خوب بدنه باز و بسته شدن راحت قفل های ظرف غذا برقی است. بسیاری از ظروف، با اینکه ظرف داخلی از جنس استیل دارند اما کیفیت بدنه خوبی ندارند.